Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни, съобщи БГНЕС.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов - аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие." - заяви Морфов.

Вчера той критикува избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии и обяви пред Нова ТВ, че управляващите "целят да унищожат интелигенцията".

Според режисьора на едни от най-известните и успешни театрални спектакли, управляващите са в негласно обединение за унищожаване, геноцид върху собствената си държава.

"Те нямат нужда от култура и смятат, че тя е противопоказна за българите. Бедният и нещастен човек се манипулира по-лесно. Управляващата политическа класа иска да доведе българина до любимия им елемент за гласуване - да е достатъчно с кебапчета и чалга да се гласува и избира. Те извършват тенденциозно унищожаване на българската култура, образованието и самочувствието и достойнството на българина." - категоричен е Морфов.

Припомняме, днес Слави Бинев коментира, че той е "най-подготвеният човек, ако не в държавата, то поне в Народното събрание", който да отговаря за председателстването на комисията по култура и медии.