Последната вечер на тридневния фестивал Spirit of Burgas събра изпълнители като Kosheen, Cradle of Filth, Bonobo, Andy Cato от Groove Armada и др.

Една от първите думи, която изниква в главата, докато слушате Bonobo, е финес. Страхотни музиканти, които ни заливат с невероятна музика - нежна и омагьосваща.

Хора, за които сякаш музиката е най-естественото занимание.

След пленителното им изпълнение на главната сцена дойде ред за Kosheen.

Групата напълно задоволи очакванията на своите фенове, а освен с безупречно изпълнение певицата Шиан Евънс им се отблагодари и с много комплименти.

Беше наистина забавно да видиш как метъли в пълно снаряжение танцуват на парчета като "Catch" и "Hide U" като разгрявка за концерта на британските готик блек метъл звезди Cradle of Filth.

Феновете на тежката музика за пореден път доказаха, че са най-верни на своите любимци - някои от тях бяха заели постове пред оградата още към 20:30, само и само да бъдат най-отпред.

Британските метълисти излязоха на сцената около 00:50, а пълната луна бе идеален декор за шоуто им.

Групата наблегна на класики като "Dusk and her embrace", "From the cradle to enslave", "The principle of evil made flesh" и "Her ghost in the fog".

Зловещото изпълнение на англичаните за съжаление бе помрачено от лошия звук - басът бе прекалено силен и заглушаваше останалите инструменти, а в началото имаше проблеми и с микрофона на Дани Филт.

Въпреки това инструменталната канонада и злокобните писъци и ревове на фронтмена, които прорязваха мрака, създадоха апокалиптична атмосфера.

По същото време на Dance arena-та King Roc - един от свежите таланти на Ministry of sound, поднасяше порция хаус на любителите на електронните звуци.  

Неговото място зае Andy Cato от британското дуо Groove Armada. Пиков момент от неговия сет бе моментът, в който певицата на Kosheen се качи на сцената и се впусна във вихрен танц с един от охранителите.

С наближаването на изгрева хората постепенно започнаха да напускат фестивалната зона уморени, но щастливи.

Бяхме свидетели на уникален за България фестивал, на който цареше изключително приятелска и позитивна атмосфера.

По някое време гостенки на феста от Румъния и Холандия с чаши шампанско в ръка ме помолиха да ги снимам. След като бяха увековечени, ги попитах дали Spirit of Burgas им е харесал: „Да, беше страхотно... догодина ще идваш ли?"

Без съмнение.