Измина точно една година от появата на горещия албум „Loose" на Нели Фуртадо.

За тази една година дивата постигна уникален успех с всички свои сингли, което направи албума 5 пъти платинен в Канада, 4 пъти в Ирландия, Русия и Швейцария, 3 пъти в Германия и Полша и 2 пъти в почти всички кътчета на света.

„Loose" оглави и европейската класация за албуми и все още е в топ 10.

"Say It Right" стоя на върха на чарта на Стария континент цели 5 последователни седмици, завладявайки тотално ефира както у нас, така и във Франция, Норвегия, Германия, Холандия.

Сингълът в момента е на осмо място европейската даунлоуд класация.

"Loose" ми позволи да се разкрия по много различни начини. Аз съм и съавтор на текста на „Promiscuous", до сега не бях правила такова нещо.

Много екстремно усещане, защото ми позволи да експериментирам с интерпретирането на образ, на герой, който след това пренесох във видеото към парчето."

Нели Фуртадо също така цитира имената на Блонди, Мадона и Принс като артисти, повлияли на албума.

"Избирахме разни сюрреалистични, театрални елементи от музиката на 80-те. Онези неща, които те карат да се размечтаеш.

Мистериозен, полунощен звук. Това направи албума някак интуитивен. Иска ми се хората да могат да се пренасят някъде с музиката и да се отдават на най-първичните си импулси чрез нея."

Нели Фуртадо ще почете паметта на принцеса Даяна на специален концерт на стадион „Уембли" на 1-ви юли, а в края на същия месец ще изнесе и две шоута в Португалия.