В изявление до медиите министър Стефан Данаилов заявява, че изпращането на писмо от "Ню имидж" до Агенцията по приватизация, с което те приемат допълнителните условия за приватизация на "Бояна филм", е знак, че разговорите могат да бъдат продължени до окончателно постигане на споразумение.

Допълнителните условия на министерството на културата включват удължаване на срока за промяна на предмета на дейност за 20, а н

е за 10 години и учредяването на ипотека върху земята също за 20 години. Данаилов уточнява, че тези предложения са изпратени с писмо до АП още на 16 ноември.
Странно е, по думите на министъра, че от Ню имидж са отговорили положително на новите условия, едва след като е станало ясно, че АП има готовност да прекрати сделката за Киноцентъра.

В същото време в писмо до министъра на културата и изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Асоциацията на филмовите продуценти и Българската асоциация на кинорежисьорите настояват за спирането на процедурата за приватизацията на "Бояна филм".

Двете асоциации искат откриване на нова честна и прозрачна процедура за приватизация, която в максимална степен да гарантира бъдещето на филмопроизводствения комплекс "Киноцентър Бояна".