В столицата откриха официално за посетители гробницата на Хонорий, в бизост до базиликата на църквата „Света София".  Комплексът е реализиран след реставрация от Столична община и е на обща стойност близо 300 хиляди лева. Проектът отне почти три години, а „кръстници" на откриването му станаха държавният глава Росен Плевнелиев и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това е повод да покажем доброто и прогреса, резултат от работата на един добър стопанин, похвали Плевнелиев столичните общинари. Според него с откриването на гробницата е изплувал още един елемент от мозайката на древната софийска история. Гробницата на Хонорий се присъединява към откритите общо близо 50 гробници при базиликата на „Света София". Показваме достоен европейски подход с уважение към историята, смята държавният глава.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе представена от екипа на Столична община като най-големия радетел за съдбата на гробницата обеща, че СО ще продължи да развива музейната система и културния туризъм в столицата.