Има увеличаване в броя и видовете на пътувания в чужбина. На хората много им се пътува и пандемията отприщи желанието да се живее. Toва заяви Румен Драганов от Института по оценка и анализи на туризма пред Нова телевизия.

Освен към летище "София" има огромен интерес към летищата - Варна, Бургас, Пловдив. Има изключително интензивни пътувания в страната, включително и в планините. Над 40 000 души само за този уикенд около Великден излязоха в планините, посочи Драганов.

Египет не изненадва туроператорите, които имат изключително добра ценова политика. За Йордания и Дубай също има много голям интерес от страна на туристите. Сега хората се отвориха към пътувания и Драганов препоръчва на всеки, който има възможност - да пътува.

В момента имаме свръхпредлагане за летния туристически сезон. Милион и половина легла нямало как да се напълнят толкова бързо. Между 25 юли и 10 август ще има затруднение да се намерят места за настаняване и за хранене на морето.

Драганов посочи, че планината се превръща в толкова интересно място, колкото и морето. Той очаква още през май месец пътуванията да надхвърлят един милион.

Украинските бежанци получили най-доброто у нас - медицинско обслужване, детски училища, градини и храна, увери Румен Драганов, когато засегна темата за тяхното настаняване.

Туризмът ще процъфтява в Западна Европа, но източните региони очакват големи загуби

Туризмът ще процъфтява в Западна Европа, но източните региони очакват големи загуби

Най-силно засегнатата държава членка на ЕС е Кипър, водеща дестинация за руски туристи