Филмовите икони Патриаша Аркет и Майкъл Дъглас отново напомниха за себе си. Те взеха "Златен глобус".

Патриаша Аркет беше отличена за телевизионна поредица "Бягство по учебник". Майкъл Дъглас триумфира в категорията мюзикъл или комедия за "Метода Комински".

Сандра Оу получи Златен глобус за най-добра актриса в драматичен сериал за "Убивайки Ийв".

Крисчън Бейл беше отличен за превъплъщението си като Дик Чейни в лентата "Вице". Патриша Кларксън спечели Златен глобус за най-добра поддържаща роля в "Отворени рани".

Дарен Крис получи Златен глобус за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм за "Убийството на Джани Версаче".

Мексиканският филм "Рома" грабна статуетката за чуждестранен филм.

Алфонсо Куарон спечели наградата Златен глобус за най-добър режисьор за лентата "Рома".

"Спайдърмен" очаквано също грабна награда.

Носителят на наградата за цялостен принос "Сесил Б. ДеМил" е актьорът Джеф Бриджис, който на 4 декември навърши 69.

Реджина Кинг и Махершала Али грабнаха "Златен глобус" за второстепенни роли. Махершала Али беше отличена за участието си "Зелената книга".

Очаквано Лейди Гага спечели за песен във филма "Роди се звезда". Парчето е номинирано и за награди "Грами" за песен на годината.

Реджина Кинг беше отличена за ролята ѝ на Шарън Ривърс, която е майка на главната героиня във филма "Ако Бийл стрийт можеше да говори". Реджина Кинг беше отличена и за минисерала "Седем секунди".

Наградите "Златен глобус" са едни от най-очакваните след "Оскарите" и обикновено се смятат за техни най-точни предшественици.