На 54 години е починала Лиза Мари Пресли, единственото дете на Краля на рокендрола Елвис Пресли.

54-годишната дъщеря на Елвис Пресли е намерена в безсъзнание в дома си в Калифорния в безпомощно състояние, съобщава TMZ. Тя е получила сърдечен арест в дома си, откарана е в болница, но лекарите не са успели да я спасят, съобщава BBC.

Майката на Мари Присила Пресли потвърждава, че дъщеря ѝ е починала. "С огромна болка трябва да съобщя унищожителната новина, че прекрасната ми дъщеря Лиза Мари ни напусна." Присила Пресли не съобщава причината за смъртта на дъщеря си.

Родена през 1968 г. в Мемфис, Лиза Мари Пресли остава единствената наследница на състоянието на баща си на деветгодишна възраст, когато Елвис внезапно умира.

Мари Пресли също е певица, като баща си. През 2003 г. издава първия си солов албум To Whom It May Concern, който се продава в няколкостотин хиляди копия и е добре приет от критиката. През 2005 г. излиза вторият ѝ албум Now What, а през 2012 г. - третият и последен албум Storm and Grace.

Лиза Мари Пресли е била омъжена четири пъти.

През 1994 г. се омъжва за певеца Майкъл Джексън, само 20 дни след като се развежда с първия си съпруг, певеца Дани Кьог. С Джексън се развежда през 1996 г., по време на вихър с обвиненията за сексуално насилие над деца спрямо певеца.

През 2002 г. Мари Пресли се омъжва за актьора Никълъс Кейдж, който е голям фен на баща ѝ. Но Кейдж подава молба за развод само четири месеца след сватбата.

Четвъртият брак на Лиса Мари Пресли - с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд - завършва с развод през 2021 г.

Лиза Мари Пресли се появи за последен път заедно на публично място само преди два дни на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис. Тя и майка ѝ със сълзи на очи гледат как Остин Бътлър, който се превъплъщава в образа на баща ѝ, печели наградата за най-добър актьор във филма "Елвис" на Баз Лурман.

По време на церемонията актьорът благодари на семейството на Елвис Пресли, че му е помогнало да работи по биографичния филм. "Благодаря ви много, че отворихте сърцата си, спомените си и дома си за мен", каза Бътлър. - Лиза Мари, Присила, винаги ще ви обичам!"