Известният по цял свят с оригиналните си балкански миксове ди джей - Коста Костов пристига в София за парти в новия клуб в Борисовата Градина, известно като PORK PIE или стария "Маймунарник".

Звездата на балкан-бийт сцената, пристига по покана на Беглика Фест, за да подгрее софиянци месец преди голямото събитие.

Партито ще се състои на 19 юли в Борисовата градина, ще започне в 20.30 часа и е продуцирано от Мерак Стандарт, под мотото „Лютеница". Освен Коста Костов ще се изявят още DJ Dharba от Global Vision Circle и DJ Mimionix от Merak Standart - музикалния лейбъл на фестивала.

Третото издание на Беглика Фест ще бъде уникално не само заради присъствието на Коста Костов - DJ CLICК от Париж (също част от лейбъла Balkan XPress ), но и защото събитието успя да сведе до нула екологичния си отпечатък. През деня 100% от енергийните нужди на Феста ще бъдат задоволявани от алтернативни източници на енергия.

Тази година Фестът предлага и възможност за споделен транспорт до Фестивалната зона, за да се пестят парникови газове, а всички отпадъци, които не бъдат рециклирани в специалните работилници с тази цел, ще бъдат извозени до разделните сметосъбирателни пунктове. На феста също така ще може да се види и най-новия български цирк „Кумбо", сал-сцена, езотерично танго и много други.