Издателство „Ludite" издава книга с крилатите фрази на „Бойко Борисов. Книгата ще излезе в края на другата седмица. „Бойко Борисов. (В) първо лице" представя знакови фрази от кариерата му като главен секретар на МВР, кмет на София, премиер и депутат.

От издателството изтъкват, че казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото представя историята на България в конкретен период. Според тях книгата е подходяща за кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори, журналисти, обикновени избиратели и за всички любители на спонтанната неподправена мисъл.

Издателство „„Ludite" анонсира и някои от фразите, които са включени в книгата:

Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни."

„На малко прасе и нов началник никога не се радвам."

За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?"

„Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово Величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата."

„Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена."

„Думите отлитат, построеното остава."

„Идвам, виждам и давам още пари!"

Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш."

"Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говорих имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма - ядат кюфтаци!"

„За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам."