За театрите започва много силен сезон. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов, който подари малък автобус на кърджалийския театър. Ключовете бяха връчени на директора му Пламен Пенев.

Рашидов напомни, че субсидията на театрите зависи от публиката, която имат. За да пътуват театрите, те трябва да имат средства за това. Затова Министерството на културата започва постепенно да се грижи за тяхната мобилност с малки автобуси - по-лесни за комуникация, поддръжка и издръжка, обясни той.

Културният министър допълни, че в България ще има театри, а съществуващите до момента са заработили много сериозно.

Политиците вдигаха много шум, че закриваме театрите, че убиваме театрите, че ще закрием турските театри - напротив, обединихме ги, категоричен бе Рашидов.

Най-странното е, че театрите вместо да обслужват политиците по масите започнаха да работят като артисти и то добри, добави той

Рашидов похвали и успехите на кърджалийския театър и припомни, че преди два месеца на фестивал в Украйна е спечелил първа награда.

Имат над седем покани да участват в различни фестивали. Това значи, че българският театър започна да живее като театър, като артист, коментира културният министър и отбеляза, че е  радостно е, че в Кърджали има публика.

Бях против това да има държавни театри, където българският данъкоплатец плаща заплати, плаща субсидия, а основната им работа да бъде да играят кючек на Ахмед Доган, коментира министърът. По думите му - тези хора вече живеят и печелят като артисти