"Ричард Трети" на Варненския театър е победителят на раздаването на наградите „Икар".

От четирите номинации, които имаше варненският театър за пиесата на Шекспир, награда не получи единствено Мира Каланова в категорията „сценография и костюми", отбелязва радио „Дарик".

Стоян Радев, превъплътил се блестящо в образа на краля-злодей, грабна статуетката за най-добра мъжка роля, преборвайки конкуренцията на Малин Кръстев и Юрий Ангелов.

Награда „Икар" получи и Калин Николов за авторската му музика за спектакъла на проф. Пламен Марков. Негови конкуренти бяха Добрин Векилов-Дони за „Както ви харесва" и Кирил Дончев за „Кола Брьонон".

"Ричард Трети" бе отличен и в една от най-престижните категории - за майсторско техническо осъществяване.

Мая Новоселска е с награда за главна женска роля за изпълнението си в моноспектакъла "Едно малко радио" под режисурата на съпруга й Теди Москов.

Награди в категориите за поддържащи роли взеха Искра Донова  за ролята на Джес в "Любов и пари"и Леонид Йовчев за ролята на Мервин в "Ръкомахане в Спокан".

За дебют наградата получи Рая Пеева за ролята на Алис в "Отблизо".

Престижните театрални награди „Икар" бяха връчени тази вечер на церемония в Народния театър. По традиция отличията се раздават на 27 март - Международния ден на театъра.