Роб Халфорд и Judas Priest идват отново за концерт в София. След трите велики появи на Роб - сам през 2002 и с бандата през 2004 и 2011 година, на 30 юни Judas Priest ще забият на сцената на Арена Армеец по покана на София Мюзик Ентерпрайсис.

Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис са на турне още от октомври 2014 година, което продължава и през 2015-та.

Миналата година Judas Priest издадоха 17-тия си албума 'Redeemer of Souls'. Той дебютира под номер 6 в класацията Билборд 200 - най-високата позиция за цялата кариера на бандата.

„Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest - обяснява Роб Халфорд. - 'Redeemer of Souls' разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката - бясни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата".

'Redeemer of Souls' влиза в топ 10 на класациите по целия свят и предизвиква огромен интерес.

Билетите за концерта тръгва утре - 27 февруари, на цени между 40 и 100 лева.