Песен на Рут се завъртя по BBC 2, а водещият Робърт Елмс я покани за гост на 14 февруари

Малко преди албумът "RUTH" да бъде издаден по света, Рут Колева получи признание от двама водещи в различни програми на британското радио BBC.

Песента "Dissonant" от новия диск на Рут се завъртя в програмата на BBC 2 в шоуто на Хюи Морган - фронтмен на Fun Lovin' Criminals. Той пусна парчето в предаването си на 18 януари наред с песни на Арета Франклин и Джос Стоун.

Лондонската програма на BBC пък отправи покана към Рут за изпълнения на живо в предаването на култовия музикален журналист Робърт Елмс. Българската певица ще пее на живо в ефира на BBC London на 14 февруари като гост в 3-часовото предаване на Елмс.

Вторият студиен албум на Рут - "RUTH", ще бъде издаден на 20 февруарив САЩ, Европа и Азия, а в България бе представен в края на 2013 г.

Българските фенове на певицата ще имат възможността да я чуят и видят на живо в Sofia Live Club само два дни след световната премиера - на 22 февруари. С този концерт Рут ще представи и новото си видео към втория сингъл от албума - "Turn This Around".

Рут Колева: Нивото на родната сцена е пагубно