Майкъл Мегазвездата Майкъл Джексън, който напоследък води доста затворен и изолиран начин на живот, трябваше да се яви като свидетел на съдебен процес.

Един от промоутърите на певеца го обвини, че е нарушил договори, отказвайки два концерта на 31 декември 1999 г. в Хонолулу и Cидни.

Newsru цитира AP, предавяйки детайлно поведението на звездата в съдебната зала. Джексън отговарял на въпросите с тих глас, едносрично с “да” и “не”, като съдийте често го молели да повтори, защото нищо не се разбирало. Когато ставало дума за деловите му отношения с Марсел Аврам, певецът се колебаел в отговорите си, гледайки доста неуверено.

Аврам заявавя пред съда, че от отказът на Майкъл е загубил стотици хиляди долара, а също така, че е заплатил аванс от 1 млн. долара. Авокатът му поиска материална и морална компенсация от Джексън в размер на 21.2 млн., посочвайки, че настоящата позиция на суперзвездата доста се различава от тази, който той представил миналата година.

Процесът се занимава най-вече с едно телефонно обаждане, в което Аврам няколко месеца преди концертите уж казал на Майкъл, че отменя ангажиментите му. Промоутърът обаче твърди, че такъв разговор не съществува.

Спомням си, че по време на този разговор бях във ваната, обяснява Джексън. Адвокатът на Аврам го контрира обаче, че до скоро певецът не си е спомнял никакви подробности за този ден, даже не е могъл да каже дали се е намирал в САЩ или в някоя друга страна.

Агенциите обръщат особено внимание на външния вид на Майкъл Джексън по време на процеса. Той се явил в съда с розово-виолетова блуза и разпуснати дълги прави коси. Както винаги влязъл в залата с хирургическа маска. Но по време на показанията, когато свалил маската, камерите заснели шокираща картина. Носът на Майкъл имал отчетливи кожни изменения, които само специалист можел да квалифицира.