Точно преди година бившият фронтмен на System Of a Down Серж Танкиян се изправя на сцената на Оукланд Таун Хол в Нова Зеландия за да направи една много различна интерпретация на първия си самостоятелен албум Elect the Dead.

Резултатът, записан под акомпанимента на Оукландския филхармоничен оркестър с HD качество от шест различни камери, е озаглавен Elect the Dead Symphony.

Получила се е една уникална комбинация от два много различни музикални свята - на рока и класическата музика. Това е идея, която изпълнителят отдавна се опитва да превърне в реалност, но това, което прави този проект толкова специален е, че Серж Танкиян специално е преработил своите песни, за да могат те да бъдат изпълнени само и единствено от оркестър.

„Бях изключително вдъхновен от възможността да направя нов аранжимент на парчетата си от Elect The Dead за оркестралното им изпълнение под акомпанимента на Оукландската филхармония" разказва Танкиян .

„Аранжиментът е доста по-различен от този в албума, освен това включва и бонус парчета, които никога досега не са изпълнявани на живо."

И двете бонус песни - „Gate 21" и „The Charade" не са издавани досега и са включени в новия албум. DVD-то включва и кадри зад кулисите, както и интервюта с Танкиян и част от музикантите от Оукландския филхармоничен оркестър.

Траклистът на албума съдържа в себе си елементи на психеделичната и класическата музика, както и отличителния сюрреалистичен почерк на певеца.

Всички песни са оркестрирани от самия Серж, а аранжимента, пригоден за оркестър от 70 музиканта, е дело на уважавания новозеландски композитор John Psathas. Албумът е миксиран от датския музикант Junkie XL, известен с ремиксите си на изпълнители като Britney Spears, Beastie Boys, Coldplay, Michael Buble, Madonna, Scissor Sisters и много други.

Elect The Dead Symphony излиза на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

За повече информация посетете www.serjtankian.com

ELECT THE DEAD SYMPHONY

Tracklist:

 

1. Feed Us

2. Blue

3. Sky Is Over

4. Lie Lie Lie

5. Money

6. Baby

7. Gate 21

8. The Charade

9. Honking Antelope

10. Saving Us

11. Elect The Dead

12. Falling Stars

13. Beethoven's C**t

14. Empty Walls