С. Кинг “Бащата” на съвременния ужас Стивън Кинг реши за пореден път да прекрати литературната си дейност.

Кинг заяви, че в момента завършва последната 7-ма част на фантастичната си сага, започната преди 33 години “Тъмната кула” и това ще бъде последната му работа за публикуване. Готовите за печат 5 и 6 част на гигантското произведение ще излязат на пазара през 2003 и 2004 година.

Кинг се шегува, че отдавна вече не се нуждае от пари, чрез изписаните досега листа е унищожил доста дървета на планетата. Последната ми книга ще бъде логически завършек на предходната и вече няма да има какво да добавя, казва култовият автор.

С. КингПрипомняме, че преди три години Кинг претърпя сериозна катастрофа, след като беше блъснат от автофургон пред дома си. Тогава той претърпя пет операции и заяви, че се отказва от писането, но въпреки всичко продължи да издава нови книги.

Мнозина съзряха пръста на съдбата, тъй като злополуката има твърде много сходства с две от феноменалните ранни творби на Кинг – “Мъртва зона” и “Гробище за домашни любимци”.

Стивън Кинг винаги е заявявал, че предпочита да излезе от литературата на върха и не иска да дочаква времето, когато успехът ще го напусне. Не искам да свърша като Харолд Робинс, той е моят нощен кошмар, признава Кинг.

Робинс е известен със своите детективски романи и не преставал да пише, дори повален от инсулт. Последните му творби били толкова неуспешни, че той окончателно изгубил аудиторията си.