Джагър-Ричардс•Rolling Stones се втурна в града като цунами.• По този начин чешката преса описва концерта на великата група, изнесен на Летенско поле, близо до центъра на Прага.

Наблюдателите определят Live като най-големият и зрелищен в цялото европейско турне на групата, представящо новия албум на Stones “Licks”.

100 хиляди души, сред които и Вацлав Хавел, се събраха на стадиона, където беше монтирана огромна сцена и една внушителна видеостена.

Мега-концертът съвпадна и с едно друго знаменателно събитие. Ден по-рано, отново в Прага, фронтменът на митологичната рокгрупа Мик Джагър отпразнува 60-я си рожден ден. До последния момент мястото, където трябваше да се състои купонът, се пазеше в тайна. Но това не предотврати пристигането на огромна тълпа от фенове, които почти блокираха елитния Duplex club на Вацлавския площад, очаквайки своя кумир.

На партито бяха поканени 300 VIP-посетители – приятели на Джагър, както и музиканти, свирили през годините в Rolling Stones. Сред почетните гости беше и Хавел, който поддържа лично приятелство с Джагър още от първия концерт на групата в Чехия през 1990 г.

ДжагърДжагър е вторият "60-летник" в групата. Миналата година тази класическа възраст навърши и барабанистът на Stones Чарли Уотс, a през декември 2003 на 60 ще стане и китаристът Кийт Ричардс.

Неостаряващият Джагър обаче се закани, типично в свой стил, че дори и след 60-те няма да се откаже нито от концертите, нито от записите на нови албуми, да не говорим пък за рокендрол-начина на живот.

•От мен се очаква да съм такъв, какъвто бях през 1969. По този начин феновете ми си мислят, че и те са млади. Това е егоистично, но аз ги разбирам,• заявява Мик Джагър.