Министерство на културата обяви конкурс за директор на Народния театър "Иван Вазов". Сред изискванията за кандидатите са висше образование - магистър с област "Изкуства" с професионално направление "Театрални изкуства", става видно от публикуваното съобщение.

Кандидатите трябва да притежават професионален опит в областта на културата - минимум 5 години. Организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на Народен театър "Иван Вазов" също са сред изискванията.

Сред посочените очаквания са кандидатите да познават структурата и функциите на Министерството на културата и неговите подразделения.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Народен театър „Иван Вазов" и събеседване.

От есента на миналата година изпълняващ длъжността директор е Милица Трайкова.

Пийте вино от черепа ми, обяви Слави Бинев и подаде оставка

Пийте вино от черепа ми, обяви Слави Бинев и подаде оставка

Атаките му дошли в повече

Преди това поста заемаше Александър Морфов, който беше назначен за временен директор в началото на 2015 г. Малко преди това напусна поста в знак на протест срещу избирането на депутата от Патриотичния фронт Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по културата и медиите. Припомняме, Бинев бе заменен от Полина Карастоянова на този пост.