The 5 elements of hip-hop може и да не беше най-посетеното рап събитие за годината, но определено бе най-голямото и най-емоционалното.

Един от малкото концерти, на които връзката между изпълнител и публика бе така силно изразена и едновременно с това истинска.

Цялата лудница започна с българите Marten от Funk the System и Vladeejay от Sleepwalkingz, които успешно подгряха феновете за предстоящата касапница от бийт и бас.

Малко след 21.30 часа своето място на сцената зае майсторът на скречовете JS-1, който показа, че може да скречира с всяка една част на тялото - в случая крак, но ние сме сигурни, че може и с други неща.

Към него се присъединиха момчетата от отбора Sleepwalkingz, които според мнозина са най-добрите брейкденс танцьори на Балканите.

Така първият елемент от хип-хопа бе завършен и залата тръпнеше в очакване на следващата звезда зад пулта - DJ Muggs.

Диджеят на легендарните Cypress Hill представи своеобразен микс от най-популярните хитове от близките 30 години.

Надали някой е предполагал, че изпълнената с хип-хоп фенове зала ще се разтресе в мощно пого под звуците на "Smells Like Teen Spirit" на Nirvana.

Други парчета от сета му бяха "Song 2" на Blur, "Ante Up" на Mop , "Party Up" на DMX, безсмъртната "Another Brick In The Wall" на Pink Floyd, а не липсваха и хитове на Cypress Hill като „Insane in the Membrane", „Dr. Greenthumb" и "Child of The West".

Край на това завръщане към миналото сложи „Jump Around" на House of Pain, след което величествената фигура Rahzel се появи тежко на сцената.

Безспорният бийтбокс шампион започна ударно своето представяне. След като изпълни две песни за загрявка, прозвучаха познатите тонове от „Iron Man" на метъл кръстниците Black Sabbath.

Последва феноменално интерпретиране на безсмъртни хип-хоп парчета като „Drop it like it's hot" на Snoop Dogg, "Shimmy shimmy ya" на покойния Ol' Dirty Bastard, както реге хитът „One Love" на Боб Марли.

Много любопитна бе играта с публиката, която Rahzel започна с репликата: „Всичко, което Js-1 прави, аз мога да го направя по-добре."

Изпълнението му завърши с парчето „If your mother only knеw", в която бяха обединени петте елемента на бийтбокса - вокали, беквокали, рима, бас линия и бийт - всичките едновременно.

Малко след полунощ на сцената излезе трикратният победител от световния DJ шампионат "DMC" - Mix Master Mike.

Диджеят на Beastie Boys забърза темпото с динамични тракове, които още повече раздвижиха публиката.

Сред парчетата чухме „Three MC's and One DJ", „Intergalactic" и "Sabotage" на Beastie Boys, хитове на Queen, Rage Against The Machine, като Mix Master Mikе завърши с култовата за 80-те години (и не само) "Fight For Your Right To Party".