Една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки - Тори Еймъс, идва у нас, за да представи предстоящия си студиен албум „Unrepentant Geraldines".

14-ата творба на магичната изпълнителка е описан като своеобразно завръщане към себе си и характерното за Еймъс съвременно поп звучене. След години на различни музикални експерименти - от класическа музика до мюзикъл, Тори се завръща по случай 50-годишнината си с узрял и прецизно завършен музикален плод.

За „Unrepentent Geraldines", който включва 14 парчета, американката споделя, че всяка една от историите зад тях е лична и много близка до нея: „Написах тези песни, за да ги изживея и да изразя самата себе си."

Като започнем от "Trouble Lament", пропита с енергия и спомени от родните за Еймъс южни райони на САЩ, преминем през "Wild Way", където тя разгръща многопластовата тема за страстните взаимоотношения и любовта, и стигнем до интимната "Promise", която тя изпява в дует с малката си дъщеря, вдъхновила голяма част от творбите й.

Крайният резултат е „Unrepentent Gerladines", в който улегналата вече Тори доказва, че 50-годишнината е само повод да докаже, че няма намерение да спира да се развива и да бъде в крак с най-интересните новаторски поп тенденции.

Тори Еймъс: Индустрията днес убива музикалната култура