Тримата тенори ще пеят в британския град Бат по време на честването на възобновените римски минерални бани.

Очаква се концертът на Хосе Карерас, Пласидо Доминго и Лучано Павароти, за който няма да се плащат входни такси, да бъде посетен от над 7 хил. души. Други 20 хил. ще наблюдават шоуто под открито небе върху огромни екрани в близкия парк.

Това може да е последният концерт на триото във Великобритания, след като Павароти съобщи, че смята да се оттегли от кариерата си през 2005 г.

Поводът за концерта - обновените минерални бани, ще отворят врати за посетители едва през октомври. Тримата тенори обаче ще вдигнат тост за възстановяването им още сега. Това ще бъде специална наздравица – с по чаша от минералната вода на Бат.

Всеки ден от три извора край града бликат около 1 млн. литра гореща минерална вода, съобщава Би Би Си. Още от времето преди римляните да ги превърнат в бани, изворите са били използвани за възстановяване и лечение.

През 1978 г. обаче баните бяха затворени заради оттеглянето на основния инвеститор, както и поради опасения в ефикасността им като лечебно средство. През 1997 на лотариен принцип градът спечели финансова субсидия за възстановяване на съоръжението.