Шедьоври от класически композитори ще изпълнят цигуларят Владимир Тасев и органистката Благовеста Ангелова в катедралата "Св. Йосиф" в София на 12 декември.

Музикантите ще представят празничен концерт, посветен на Рождество Христово, с творби от Георг Фридрих Хендел, Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Томазо Албинони, Лудвиг ван Бетховен, Волфганг Амадеус Моцарт, Франц Шуберт, Жул Масне, Шарл Гуно и други композитори.

В концерта ще участват също сопраните Ангелина Манчева, Албена Димитрова и Снежана Атанасова, както и пианистката Снежана Абрашева.

Някои от творбите ще прозвучат в обработки различни от тези, които публиката обичайно чува в концертните зали. Към някои от инструменталните пиеси са добавени сопранови партии.

Част от вокалните изпълнения са с латински текст от Владимир Тасев и Албена Димитрова.

Началото на концерта е в 19:00 ч., входът е свободен.

Цигуларят Владимир Тасев е носител на награди от музикални конкурси у нас и в чужбина. Специализирал е в Кралската брюкселска консерватория в класа по цигулка на проф. Артур Грюмьо. Впоследствие печели конкурси за концертмайстор в Софийската опера и в Симфоничния оркестър на Българското национално радио, гостува като концертмайстор в Софийската филхармония. Носител е на наградата "Студио Липицер" от Международния конкурс за цигулари "Премио Родолфо Липицер" през 1985 г. в Гориция, Италия. Записва 14 компактдиска с изпълнения на партии за цигулка