Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че ЦСКА трябва да си платят наема, който са взели от организаторите на концерта на стадиона на червените. Припомняме, става въпрос за концерта Sofia Rocks, планиран за петък, 8 юли.

Направили сме съответни писма, информирали сме всички институции и в момента събираме съгласувателни писма, посочи Нейков.

Той поясни, че ЦСКА са подписали договор с организатора на концерта и подчерта, че трябва да платят на министерството на спорта, защото те не са собственици на стадиона.

Запитан дали ще отмени събитието, ако това не се случи, Нейков отговори, че това не е необходимо и съобщи, че получил уверения от Димитър Борисов до края на този месец да изчисти задълженията си към Министерството на спорта.

Нейков каза още, че ЦСКА използват стадиона, обаче в момента тече двоен наем. Според него размерът му не по-малък от 500-600 000 лева.

Помолен да коментира спора с жители на квартал „Бояна", които се противопоставят н решението да се прави там футболен стадион, спортният министър заяви, че тези хора имат реституционни претенции и че не е променена собствеността на земята за тренировъчния терен на БФС.