Нова филмова версия на "Улица Сезам" е вече в процес на разработка. The Hollywood reporter твърди, че 20th Century Fox са откупили филмовите права на образователното детско телевизионно предаване и са назначили Джоуи Мазарино - сценарист на епизодите от 1990 г. насам - да напише сценария.

Шон Леви - режисьор на "Нощ в Музея", ще продуцира филма заедно с Майкъл Агилар, Марк Гордън и Гаймон Касиди, предаде stand.bg.

През годините телевизионното предаване „Улица Сезам” е спечелило 118 награди "Еми" и 8 награди „Грами”, и се излъчва в повече от 140 страни.

Досега са се появавали три филма по него – „Sesame Street Presents Follow That Bird” от 1985 г., с Джон Кенди и Шеви Чейс заедно с най-известните мъпети на Сезам, а през 1999 г. последва "Приключенията на Елмо в Цуполандия" с днес известната от сериала "Грозната Бети" Ванеса Уилямс;

Миналата година Walt Disney Pictures пусна първия филм за мъпети за последните 12 години и "Мъпетите" събра 158 млн. долара в световен мащав и спечели на Брет Маккнзи от Fligh of the Conchords „Оскар” за песента му "Man or Muppet".

Засега 20th Century Fox нямат коментар за новия проект.