Посетителите на Националния исторически музей (НИМ) за първи път ще могат да видят короната на българските средновековни царе от чисто злато. Това ще е възможно на 23 декември, обявен от музея за безплатен ден.

Именно безплатният ден е редовният коледен подарък за милионите почитатели на българската история, който прави ръководството на Националния исторически музей.

Националният военноисторически музей пък обявява от 27 до 30 декември вход свободен за всички военнослужещи и техните семейства. Те ще могат безплатно да разгледат постоянната хронологична и външна експозиция на музея, както и най-новата временна изложба „Войната, в която не можехме да не участваме“. Тя представя въздействащ прочит на събитията, личностите и решенията, довели до включването на България във Втората световна война на страната на Тристранния пакт и последвалата й преориентация и присъединяване към Антихитлеристката коалиция. Това става чрез иновативен дизайн, богат фотоархивен материал, видеокадри и звуци от войната.

Работно време на експозицията на Националния военноисторически музей през празничните дни: 24, 25, 26 декември – почивни дни; 27, 28, 29, 30 декември – работни дни; 31 декември до 5 януари 2016 г.– почивни дни.