Гостите на традиционния фестивал на горнооряховския суджук тази година ще могат да опитат 20-метров суджук, съобщи Дарик.
На 7 и 8 юни в парк „Градска градина" технолози ще представят колбаса, направен от 120 кг суровина. Суджукът е произведен от говеждо месо и подправки по стара традиционна рецепта.
Деликатесът все още се суши, за да бъде готов за празника. Той ще бъде под формата на подкова и ще бъде раздаден за дегустация на горнооряховчани и на гостите на празника.
Фестът ще започне на 7 юни следобед с празничен стрийт парад. Карнавалното дефиле ще тръгне в 17.30 ч. от НЧ „Напредък-1869" до парк „Градската градина". В карнавала могат да се включат всички желаещи.
Акцент на кулинарния празник тази година е поставен върху опазване на околната среда. През 2012 и 2013 г. празникът се провежда в рамките на проект „Мостове към бъдещето", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Фестивалът ще се предава и на видеостена в центъра на Горна Оряховица.