Левски не срещна затруднения срещу третодивизионния Атлетик (Куклен) и го отнесе с 6:0 в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Точни за "сините" бяха Станислав Иванов на два пъти, а по веднъж се разписаха Атанас Кабов, Серджиу Буш и Филипе Нашименто. Янко Гюзлев пък си отбеляза автогол. 

Символичните домакини от Атлетик (Куклен) не изпълниха заканата си да излязат пияни на стадион "Лаута" в Пловдив, но пък бяха опиянени от продукцията на 26-кратните шампиони. 

Атлетик (Куклен) - Левски 0:6
на живо

Атлетик (Куклен) - Левски 0:6, Нашименто се разписа

"Сините" започват похода си за Купата на България

"Сините" бяха по-дейният отбор в началото на срещата. В 4-ата минута удар на Паулиньо мина покрай вратата. Десет минути по-късно вратарят на Атлетик изби опасен удар с глава на Вашчук. В 31-ата минута Цветкович намери Паулиньо на отлична позиция в наказателното поле, но бразилецът стреля слабо с глава. 

Две минути по-късно пред тима от Куклен се откри отлична възможност да открие резултата. Джонджуров бе изведен зад защитата на Левски, но стреля право в Николай Кръстев, който изби. 

Снимка 380128

Източник: ПФК Левски

В края на полувремето "сините" нанесоха своя удар. Първо в 41-ата минута Атанас Кабов се възползва от грешка в защитата на Атлетик и откри резултата. Две минути по-късно Буш с диагонален удар вкара за 0:2. 

Втората част започна неточен удар на Нашименто. След час игра "сините" вдигнаха оборотите и стигнаха до отлична възможност, открила се пред Паулиньо, но ударът на бразилеца срещна горната греда. В 69-ата минута гостите организираха отлична контраатака. Нашименто се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Георгиев. 

Снимка 380129

Източник: ПФК Левски

Постепенно силите на символичните домакини свършиха и головете започнаха да валят във вратата им. В 72-ата минута Станислав Иванов се измъкна зад защитата след центриране на Нашименто и вкара за 0:3. Повторенията показаха, че младокът е бил в засада, която обаче не бе маркирана. 

Две минути след това Янко Гюзлев не успя да изчисти топката, а вместо това я прати в собствената си врата. В 75-ата минута Станислав Иванов вкара пети гол за Левски. Офанзивният играч получи отличен пас от Богдан Вашчук и с удар от точката на дузпата не остави шансове на Георгиев. 

Снимка 380126

Източник: ПФК Левски

В 85-ата минута Филипе Нашименто бе намерен в наказателното поле от Иван Горанов и с хубав удар от движение направи резултата 0:6.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и "сините" вече чакат своя противник в следващия етап на турнира.

Снимка 380124

Източник: ПФК Левски