Принц Уилям и Кейт Мидълтън се врекоха един на друг минути след 13 ч. пред погледите на два милиарда души. Сватбата на века се състоя в Уестминстърското абатство. То е традиционно място за коронацията на британските крале след 1066 година.

Двойката се врече във вярност и произнесе своите обети пред архиепископа на Кентърбъри - Роуан Уилямс. Кейт последва стъпките на Даяна и не обеща на принца да му се подчинява, а само, че ще го "обича, подкрепя, уважава и цени".

Уилям произнесе своето "Да" с ясен и силен глас, докато Кейт плахо даде  съгласието си, видимо притеснена от хилядите погледи вперени в нея, съобщава lifestyle.bg.

Епископът на Лондон Ричард Чартър прочете молитва, специално създадена за сватбата на Кейт и Уилям.

Кейт пристигна на церемонията, придружена от баща си, облечена в уникална рокля на  Сара Бъртън, която е творчески директор на модна къща "Александър Маккуин". Воал прикриваше лицето й и диамантената корона. Руската диадема е част от кралските бижута и е направена през 1919 година за кралица Мери. Оттогава на сватбите си я носили кралицата майка, кралица Елизабет и принцеса Ана.

В букетa на булката, освен лилия и зюмбюл, е включено и клонче от мирта, откъснато от същия храст, използван за букета на кралица Виктория.

След брачната церемония младоженците ще се отправят към Бъкингамския дворец, където ще се състои приемът, даден от кралица Елизабет Втора. Там ще присъстват 650 гости. Официалното откриване на празничната част е предвидено за 19 ч. Тогава в Бъкингамския дворец започва частното тържество, организирано от принц Чарлз в чест на младоженците.