•СТРЕСЪТ СЪСИПВА US-ВОЙСКИТЕ В ИРАК•

200 000 долара за главата на Садам <<<САЩ решиха да мотивират материално тези иракчани, които искат да съобщят информация за местонахождението на Садам Хюсеин, други лидери на иракския режим, както и складове с оръжия за масово унищожение.
Официален представител на Пентагона съобщи, че военният министър Доналд Ръмсфелд е определил награда за сведения за Садам и неговите съратници, възлизаща на 200 000 долара. В същото време, лидерът на международната терористична организация “Ал Кайда”, Осама бин Ладен е оценен на 25 млн. долара, а за духовния водач на движението на талибаните, молла Омар се дават 10 млн. долара, коментира електронното издание NEWSru.

<<<Шефът на Централното командване на военните сили на САЩ ген. Томи Франкс е упълномощен да дава до 50 000 долара за информация, която ще бъде от полза на коалиционните сили, а американските офицери, намиращи се в Ирак, могат да плащат до 2500 долара на информаторите, както и да им дадат храни и продукти от парва необходимост.
По време на пресконференция в Пентагона Донaлд Ръмсфелд съобщи, че САЩ възнамерява да предложи парично възнаграждение и за връщането на културните ценности, откраднати от музеите на Ирак. Не стана известно обаче, за какви суми става въпрос.