Скандалната френска писателка Коли Буф, която беше заложница на Бин Ладен, твърди в своята автобиография, че той искал да се ожени за Уитни Хюстън.

Враг №1 на САЩ бил влюбен в певицата и искал да си я вземе при себе си. „Той ми каза, че иска да я направи една от своите жени", пише поетесата в „Дневникът на една изгубена девойка", който излезе през 2006 г.

Бин Ладен казвал, че Уитни е неговата страст, въпреки че музиката й била израз на западната култура. „Постоянно говореше за нея, затова, че е хубава и има хубава усмивка и че е истинска мюсюлманка, но с промито съзнание от американската култура и мъжа й Боби Браун", пише още Буф.

Бин Ладен планирал да замине за САЩ, за да се види с нея и да й построи дворец в предградие на судантската столица Хартум. Идеите му стигали дотам, че кроял планове за убийството на Боби Браун.

Поетесата, която беше сексуална робиня на Бин Ладен през 1996 г. пише още, че ислямският терорист не оставал равнодушен пред музиката на Van Halen, B-52s. Но от всички най-много харесвал Уитни.