Син на основателя на Ал Кайда Осама Бин Ладен беше депортиран от Франция и му беше забранено да се върне, след като публикува коментари в социалните медии, които възхваляват тероризма, предава "Ройтерс".

Министърът на вътрешните работи Бруно Ретайло каза, че е подписал заповед за забрана на Омар Бин Ладен от Франция и че преди това е бил депортиран. Той не даде подробности за времето на депортирането или къде е бил изпратен.

"Г-н Бин Ладен, който живее в района на Орн от няколко години като съпруг на лице с британско гражданство публикува коментари в социалните си мрежи през 2023 г., които прославят тероризма", каза Ритейло на X.

"Административната забрана гарантира, че г-н Бин Ладен не може да се върне във Франция по каквато и да е причина."

Според местния седмичник Le Publicateur Libre, Бин Ладен  е привлякъл вниманието на френските власти заради публикация в социалните медии на рождения ден на баща му, който беше убит от американските сили през 2011 г. "Ройтерс" не успя да намери публикацията в социалните медии.

Вестникът съобщи през юли 2023 г., че полицията е издирила Бин Ладен в село Домфорт, Нормандия.

Франция: Сигурността на Израел не може да бъде гарантирана само с военна сила

Франция: Сигурността на Израел не може да бъде гарантирана само с военна сила

Военният успех не може да бъде заместител на политическата перспектива, заяви външният министър на Франция Жан-Ноел Баро