74-годишният италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че се чувства два пъти по-млад, въпреки трудностите в последно време.

Постоянно казват, че правителството не работи. Защо тогава се чувствам толкова уморен, запита Берлускони и допълни: „Преди месец се чувствах на 35 години, а сега имам чувството, че съм на 36."

Факт е, че през последната година на Берлускони му се „насъбра" много - постоянни искания за оставка на кабинета и то не само от опозицията, но и от неговите коалиционни партньори.

Италианският премиер обаче категорично отказа да сдаде поста, изтъквайки, че провеждането на парламентарни избори в Италия в момент на остра икономическа криза би било една крайно безотговорна стъпка.

За 14 декември е предвидено ново гласуване относно доверието на кабинета „Берлускони." Премиерът не веднъж е заявявал увереността си в поддръжката на парламента.

Разчитаме на това, че на 14 декември ще получим подкрепата не само в камарата на депутатите, но и в Сената. В противен случай ще се наложи да поискаме провеждането на нови избори, подчерта още италианският премиер, цитиран от РИА Новости.

Освен политическите препятствия, Берлускони все по-често става „герой" и в различни сексскандали.

Преди време 28-годишната Надя Макри, която работи като „момиче на повикване" разказа пред следователи, че е предоставяла сексуални услуги на италианския премиер. Освен това тя подчерта, че на частните партита на скандалния политик редовно се употребявала марихуана.

Много от детайлите в разказа на Макри съвпадат с показанията на 18-годишната мароканка Руби, която наскоро разказа за „похожденията си с италианския премиер."