Денис Родман официално се извини за вчерашната си проява в телевизионно интервю за телевизия „Си Ен Ен", която предизвика възмущението на милиони американци. По време на видео разговор с водещия Крис Куомо баскетболната легенда заяви, че американския мисионер Кенет Беа, осъден през 2013-а на 15 години затвор в Северна Корея, заслужава съдбата си.

По време на първото си посещение в Северна Корея през 2013 г. ексцентричният спортист обеща да направи всичко възможно, за да спаси сънородника си, припомня „Ройтерс".

"
Първо искам да се извиня на семейството на Кенет Беа", каза 52-годишният Родман в изявление, разпространено от неговия издател Джулс Филър. „Искам да се извиня на своите съотборници и мениджърите на отбора, с който бяхме в Северна Корея. Искам да се извиня и на Крис Куомо. Възмутих много хора, за което се извинявам, просто бях доста пийнал, това е всичко".

Сестрата на Кенет Беа определи вчерашните коментари на Родман като „шокиращи" и „възмутителни"
"Той изглежда няма никаква представа за случая с брат ми. Това не е някаква игра, тук става въпрос за човешки живот", заяви в интервю за „Си Ен Ен" Тери Чун.

Денис Родман стана обект на ожесточени критики заради честите си посещения в КНДР и приятелските си отношения с Ким Чен Ун, който само преди няколко седмици нареди екзекуцията на своя чичо Джан Сон-тхек.

Множеството спекулации по темата доведоха до официално изявление от Белия дом, че баскетболистът по никакъв начин не представлява САЩ и проявите му имат строго личен характер.

„Ким Чен Ун е моят най-добър приятел", каза Денис Родман преди демонстрационния мач в Пхенян, изигран в чест на рожденика. Вчерашната проява бе и първото официално официално потвърждение за рождената дата на диктатора, за който се смята, че в сряда е навършил 31 години.