Джордж Буш - Младши използвал за мемоарите си - "Моменти на решения", фрагменти от различни книги и статии, без да се позовава на тях, съобщава lenta.ru, позовавайки се на американското издание The Huffington Post .

Като пример изданието дава извадка, в която Буш говори, че е присъствал по време на церемонията по встъпването в длъжност на афганистанския президент Хамид Карзай през декември 2002 година.

Изданието припомня, че Буш не е присъствал на встъпването в длъжност на Хамид Карзай и най-вероятно е взел този пасаж от New York Review of Books.

На друго място Буш говори за личен разговор с Джон Маккейн, а всъщност това са думи на Маккейн, взети от The Washington Post.

В допълнение, бившият президент е заподозрян в използване на фрагменти от книга на Боб Уудуърт.

По-рано германски дипломати и служители на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер опровергаха казаното от Буш в неговите мемоари, че Шрьодер е обещал безусловна подкрепа за САЩ в случай на военна намеса в Ирак.

Мемоарите на Джордж Буш бяха пуснати за продажба на 9 ноември 2010 година.

Експрезидентът разказва предимно за действията си по време на терористичните атаки на 11 септември 2001 г., за борбата с последиците от урагана "Катрина", както и за икономическата криза.

Според данните от първия половин милион екземпляра той получи седем милиона долара.