PR експертът Максим Бехар се поля днес със студена вода и лед, предизвикан от свой колега и на свой ред предизвика това да направят певицата Рут Колева, еврокомисарят Кристалина Георгиева и банкера Левон Хампарцумян.

Бехар "побългари" международната идея и реши, вместо за болестта Амиотрофична латерална склероза, даренията да отиват за пострадалите от наводненията в Мизия, според него най-голямата трагедия в страната ни в момента. Той бе подкрепен и от Българския Червен кръст.

"Изцяло заставаме зад този проект, благодарим на Максим и неговите приятели и се надяваме те да имат хиляди последователи от цялата страна", каза директорът на БЧК Христо Григоров.

В Световен план инициативата „ice bucket challenge"(Предизвикателството на ледената кофа) привлече към различни каузи личности от ранга на Бил Гейтс, Марк Цукербърг, Дейвид Бекъм, Стивън Спилбърг, българският тенисист Григор Димитров и много други.

Механизмът на предизвикателството представлява доброволческа инициатива, насърчаваща по нестандартен начин повече хора да се включат в дарителската кампания, организирана от БЧК в помощ на хората от гр. Мизия и останалите засегнати райони.

Като част от тази проява „номинираните" са „задължени" да дарят 10 лв и да приемат предизвикателството да се полеят с ледена вода, а отказалите са длъжни да дарят 100 лв. и нямат право да номинират други хора. Системата на мултиплициране на участващите повишава интереса към каузата и насърчава подкрепата от страна на повече хора и е ефективен начин за събиране на дарения.

Предизвикателството към Максим Бехар бе отправено от Делян Момчилов - негов колега, и от „#FollowMeToSofia".