Бившият главен редактор на закритото издание „Нюз ъф дъ Уърлд” Клайв Гудман, който излежава присъда за незаконен достъп до гласовите пощенски кутии на десетки известни британци и политици, хвърли нова сензация.

По време на изслушване пред лондонски съд в сряда той обяви, че е успял да пробие дори гласовите пощи на най-младите членове на кралското семейство - принцовете Уилям и Хари, както и тази на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Той призна, че докато е работил в таблоида са извършени общо 155 хаквания на пощата на принцесата, 35 на тази на нейния съпруг, а тази на по-малкия му брат Хари е била взломена девет пъти.

Гудман е подсъдим заедно с бившия редактор на изданието Анди Коулсън, който бе и медиен съветник на действащия премиер Дейвид Камерън, заради подслушване и раздаване на подкупи на държавни служители.

Припомняме, че именно Коулсън и другият бивш редактор на медията Ребека Брукс бяха основните действащи лица около скандала с подслушваните гласови пощи на елита в Обединеното кралство. Всички седем души, привлечени по делото, продължават да отричат вината си.