Основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила очакват момиченце, гласи съобщение в неговия фейсбук профил.

"Аз и Присила имаме вълнуваща новина: очакваме момиченце", написа той.

Зукърбърг посочва, че това ще бъде нова глава в живота на двамата. "Ние вече бяхме късметлии да се докоснем до живота на хората по света - Сила като лекар и учител, а аз чрез хората в мрежата и филантропията. Сега ще се съсредоточим върху това да направим света по-добро място за нашето дете и за следващото поколение", пише още Зукърбърг.

Двамата от няколко години се опитват да имат дете, което е било съпроводено с три спонтанни аборта. Ето какво споделя още:

"Чувстваш се толкова обнадежден, когато научих, че ще имаш дете. Започваш да си представяш какво ще стане то и да мечтаеш за неговото бъдеще. Започваш да правиш планове, а след това те се разпадат.

Това е опит, който те кара да се чувстваш самотен. Повечето хора не обсъждат неуспешните си опити да станат родители, защото се опасяват, че техният проблем ще отбълсне другите или ще им се отрази така, че да изглеждат дефектни или виновни за случилото се. Така те се борят в самота.

Когато започнахме да говорим за това с приятелите си установихме, че такива проблеми токова често се случват и въпреки това повечето от тях после имат здрави деца.

Вярваме, че като споделяме своя опит, ще дадем на повече хора част от нашата надежда и ще помогнем на повече хора да споделят също своите истории.

Нашата добра новина е, че бременността сега е напреднала и рисковете от загуба са ниски, затова сме много обнадеждени.

Чакаме с нетърпение да я посрещнем и ще пишем отново скоро - когато тя е готова да се появи и покаже пред всички", съобщава Зукърбърг.