Днешните евреи нямат никаква връзка с традициите на Свещената Земя, твърдят двама високопоставени палестински научни работници, съобщава Religiabg.com, позовавайки се на "World Net Daily".

Д-р Джарир ал Кидуа, историк, глава на палестинската национална библиотека и съветник на Ясер Арафат по въпросите на образованието, и доктор Исам Сисалам, бивш декан на историческия факултет на националния университет, заявиха пред палестинската телевизия, че евреите от Стария Завет всъщност са били араби, а всички библейски пророци – мюсюлмани.
Храмът на Соломон пък бил построен не от израелци, а от араби-хананеи.

Според двамата учени, канонът в Библията е по-късно еврейско изобретение, което не може да се счита като първоизточник за разбиране на Божественото откровение, и изобщо цялата съвременна история на евреите не е нищо друго, освен ционистка фалшификация с цел обосноваване на правата им в Обетованата Земя.

Палестинските професори смятат, че истинска и обоснована връзка с Израел имат само мюсюлманите, макар че ислямът не е съществувал в библейските еврейски времена.