Плъхове изядоха 200 килограма канабис, конфискуван от наркодилъри. Случаят е от индийският щат Утар Прадеш, съобщава БиБиСи.

По време на съдебно заседание, местен съд поиска полицията да предостави наркотиците като доказателство по дело за разпространение на дрога. Оказало се обаче, че 195 кг. канабис са били изядени от плъхове.

По думитее на Съдия Чаудхари около 700 кг марихуана, конфискувани от полицията, лежат в полицейски участъци в окръг Матхура, като поясни че дрогата е в опасност заради гризачите.

Полицията няма опит в справянето с проблема, тъй като плъховете са твърде малки. Единственият начин да се защитят конфискуваните стоки от такива безстрашни мишки е дрогата да се продаде на търг на изследователски лаборатории и медицински фирми, като приходите отидат за правителството.

Това не е първият подобен случай в Индия, при който вината пада върху плъховете.

През 2017 г. полицията в източния индийски щат Бихар обвини плъховете за консумацията на хиляди литри конфискуван алкохол, година след като щатът забрани продажбата и консумацията на алкохол.

През 2018 г. техници, които пристигнаха да поправят неизправна банкомат в щата Асам, установиха, че банкнотите на стойност повече от 1,2 милиона рупии са били нахапани от плъхове.