Двама белгийски изследователи са успели да открият 39 преки потомци на нацисткия лидер Адолф Хитлер, съобщава СИТА.

Журналистът Жан-Пол Мулдерс и историкът Марк Вермеерен твърдят, че са разкодирали ДНК-то на Хитлер и след това са го сравнили с проби от цигарени угарки, намерени в австрийско село, салфетка от нюйоркски ресторант и писма, изпратени от Франция.

Мъжете са открили трима братя, които живеят в Лонг Айлънд, САЩ и са потвърдили, че всички са праправнуци на Хитлеровия баща Алоис.

Според изследователите братята Луис, Браян и Александър-Стюърт Хюстън в миналото са сключили споразумение, че никога никой от тях не трябва да има деца.

Причината за това е, че не желаят да разпространяват кръвта на Хитлер.
Луис и Браян живеят заедно в дървена къща в Лонг Айлънд и работят като градинари. Александър е пенсиониран психолог, който помага на ветерани от войната във Виетнам.

Двамата белгийци съобщават, че са наблюдавали тайно тримата братя около една седмица.

Проследили са 60-годишния Александър до ресторант за бързо хранене, от където са взели салфетка, с която той се избърсал след като ял пържено пиле.

Пробата от салфетката на Александър и ДНК-то на Хитлер съвпаднали.

Журналистът и историкът са успели да открият роднини на диктатора и в австрийската област Валдфиертел, недалеч от родното място на Хитлер.

Цигарените угарки принадлежат на австрийските роднини на Фюрера - според белгийските журналист и историк там живеят 36 преки наследници на Адолф Хитлер.