Комета Много учени и лекари се опитват да разберат природата на смъртоносния вирус на атипичната пневмония, който нападна азиатските страни, пише Би Би Си.

Двама британски изследователи са публикували статия в един от националните вестници, в която пише, че е възможно вирусът на атипичната пневмония да е организъм от космоса, който да е попаднал на Земята в района на Хималаите.

Един от учените Шандър Уиксемахингх работи в Астробиологичиеския център на Кардифския университет в Уелс. Ето обяснението на тази теория:

"В резултат на последните изследвания в няколко области на науката, можем да предположим, че животът на Земята се е появил преди 4 млрд. години, когато в Земята се е врязала комета”, казва Шандър Уиксемахингх.

Теорията, която все повече се поддържа от учените, се състои в това, че преди 4 млрд. години заедно с кометата на Земята са попаднали живи микроорганизми.

Ако това е така, обясняват учените, то животът не се е появил на Земята, а е бил донесен от вън.

“Кометите продължават да влияят на Земята, и е много вероятно какви ли не микроорганизми от космоса да попадат на земята и в наши дни.”, казва ученият от Кардифският университет.