Джон Макенроу 60-годишният бившият банков служител Стюард Аштън откри свой бизнес на "Уимбълдън". Той купува "VIP-пакети" за най-стария и престижен турнир в света, като екстрите в него, освен билети за мачовете, включват също обяд със звезди, осигуряване на проститутки и доставки на кокаин "по домовете". Находчивият Аштън препродава въпросните пакети на бизнесмени на цена от по 2600 фунта за всеки, пише Topsport.bg.

За обслужване на богатите клиенти Аштън привлича повече от 50 проститутки, по неговите думи, от суперкласа, а по отношение на тенис звездите ангажира тези, които са предвидени и от организаторите на турнира.

След разследване на ФБР стана ясно, че в лапите на сводника са попаднали такива знаменитости като седемкратния победител в турнири от "Големия шлем" легендата Джон Макенроу и шампиона от "Уимбълдън" и любимец на австралийците Пат Кеш.

Когато аферата с абонаментните карти бе разкрита, организаторите на турнира в Лондон изпаднаха в истински ужас. Дирекцията на "Уимбълдън" увери в специално писмо разследващите, че няма нищо общо с далаверите на Аштън.

Мошеникът взимал за себе си 30% от заработеното, остатъкът пускал в оборот за набиране на още проститутки. "Мисля, че този пакет, който създадох, е наистина уникален", без притеснение признава Аштън.

И изглежда, че поне в едно нещо е прав. За 2600 лири клиентите получават обяд с някоя звезда, посещение на мачове от турнира и в няколко елитни заведения в Лондон, а също така и компанията на елитни момичета в продължение на няколко дни.

Имало е и отстъпки и намаления. Например, срещу 1300 лири получавате всичко онова, което влиза в пакета и за 2600, като единствената разлика се състои в това, че момичето е с вас само два часа на ден. Ако клиентът искал нещо специално, то трябвало да извади от джоба си още 500 лири за допълнителната услуга.

Журналистите от "News of the world", които провели собствено разследване, предоставили на ФБР касета със запис на признанията на две проститутки – Кетрин и Лара, които са участвали многократно в оргиите.

По думите на първата, клиентите не само редовно употребявали кокаин и други наркотици, но нямали нищо против и да наблюдават на живо и най-различни сцени на извратен секс.

Лара пък твърди, че понякога била карана да се включва в шведски тройки и дори групов секс. Освен това момичетата трябвало да сипват наркотик в храната на нищо неподозиращи клиенти. Лара и Кетрин признават, че до услугите им прибягвали често високопоставени лица като бившия заместник-министър на външните работи на Англия Дейвид Милър.

Според последните информации в пресата, понастоящем "Уимбълдънският пакет" не се предлага на пазата. Засега разследващите органи не са наясно дали дирекцията на престижния турнир е замесена в аферата. Въпреки това, случаят хвърли сериозно петно върху репутацията на състезанието.