Един тийнейджър е бил убит при стрелба по време на абитуриентско парти в Хюстън, Тексас, съобщи за ABC News местният шериф.

Загиналият е идентифициран от полицията като 16-годишния Айзък Зетино.

Няколко тийнейджъри са присъствали на абитуриентско парти в събота сутринта, когато около 1:30 ч. са произведени изстрели, се посочва в изявление на шерифската служба на окръг Харис.

Пристигналият на мястото медицински персонал не е успял да спаси тийнейджъра на мястото на стрелбата. Стрелбата е станала в жилищния квартал "Копърбрук" в Хюстън.

"По време на събирането са произведени изстрели извън жилището, в резултат на което 16-годишен бял мъж е пострадал с огнестрелна рана", се казва в изявлението на шерифската служба. "На мястото е извикан медицински персонал за животоспасяващи мерки, но без резултат".

Според шерифа Ед Гонзалес Зетино не е пребивавал в дома, където е станала стрелбата, и е бил там, за да присъства на афтърпарти. Разследващите са установили, че Зетино и друг младеж са влезли в "разправия" с бащата на една от участничките в партито.

По време на тази разправия двете страни извадили пистолети и стреляли една срещу друга, според полицията. Разследващите са установили местонахождението на възрастния мъж, който е разменил изстрели със Зетино и втория непълнолетен, участвал в инцидента.

"Лицето е сътрудничило w на разследващите и е предоставило изявление, в което отчасти се казва, че е действало при самозащита, когато е стреляло. Това изявление беше потвърдено от находките на мястото на инцидента", се казва в изявлението на Гонзалес.

Кървава стрелба в Мисисипи

Кървава стрелба в Мисисипи

Един е загинал, а шестима са били ранени

Полицията съобщи, че засега не са повдигнати обвинения.

Инцидентът все още се разследва. След приключване на разследването той ще бъде представен на голямото жури за евентуално повдигане на обвинения, заявиха от полицията.