Пожар е възникнал в нощта срещу събота в кафе-клуб "Полигон" в руския град Кострома. По последни данни са загинали 13 души. Една от възможните причини за инцидента е използване на пиротехника в заведението, съобщи ТАСС .

Пожарът, възникнал нощния кафе-клуб на ул. "Никитская", е обхванал 3 500 кв. м площ. Покривът на сградата се е срутил напълно. Огънят е бил загасен едва на сутринта.

По предварителни данни пожарът е възникнал след изстрел с ловна ракетна установка, след което са се запалили декоративни елементи на тавана.

Управата на клуба не може да каже точно колко хора е имало в заведението по време на инцидента.

Задействала се е противопожарната система в сградата, което е позволило да бъдат евакуирани 250 души.

Преди пожара е имало и масов бой между посетители на заведението, но според органите на реда няма връзка между двата инцидента.

По последни данни са загинали 13 души, 5 от които са се задушили при пожара, а телата на останалите са били открити в развалините.

Гори небостъргач в Истанбул

Гори небостъргач в Истанбул

Властите провеждат спасителна операция

По думите на губернатора на Костромска област Сергей Ситников 5 човека са получили леки травми и не се е наложило да бъдат хоспитализирани.

Следствието е образувало две наказателни дела по случая - по част 3 на чл. 109 от Наказателния кодекс на Руската федерация ("Причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица") и по част 3 на чл. 238 от Наказателния кодекс на РФ ("Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност, довели до смъртта на две или повече лица").

Мъжът, стрелял с ракетната установка, е обявен за издирване.

Министерството на извънредните ситуации извършва анализ на мястото на пожара. Следователи разпитват очевидци.

Районната прокуратура е поела специален контрол над разследването. Проверява се дали са били спазени законовите изисквания за пожарна безопасност в заведенията.

Цистерна с гориво се блъсна в надлез и предизвика голям пожар в Мексико

Цистерна с гориво се блъсна в надлез и предизвика голям пожар в Мексико

Стотици души са евакуирани