Най-малко 18 души са починали в Русия след консумация на контрабанден алкохол, съобщиха местните власти, като полицията обяви арестите на няколко души в тази връзка, информира "Франс прес".

Регионалната полиция уточни, че жител на град Орск е бил арестуван за предполагаема дестилация на силния алкохол в къщата му, а други трима мъже са задържани за разпространение на алкохола в местни магазини.

Регионалното звено на Следствения комитет на Русия, което обяви, че само трима заподозрени са арестувани, уточни, че е открило значително количество контрабанден алкохол на мястото, където е бил произвеждан.

Междувременно пресслужбата на регионалния губернатор съобщи, че са били съобщени общо 36 случая на алкохолно отравяне, като от тях са починали 18 души. Това е увеличение от по-ранна информация, в която се съобщаваше, че има 14 починали.

Отравянията, включващи домашно приготвен алкохол, се случват редовно в Русия, тъй като хората търсят по-евтини варианти на водката, закупена от магазина.

През декември 2016 г. 78 души загинаха в и около сибирския град Иркутск, след като пиха ароматизиран билков лосион за баня, наречен "Бояришник", който съдържаше метанол - силно отровен вид промишлен алкохол.

Още двама починаха от отравяне в руския Иркутск

Още двама починаха от отравяне в руския Иркутск

Конфискувани са десетки литри от лосиона за вана...