Броят на загиналите при самолетната катастрофа в неделя в езерото Виктория в Танзания скочи на 19 души. Това съобщи АФП, като цитира изявление на премиера Касим Маджалива.

"Всички танзанийци са с вас в траур за 19-те души, които загубиха живота си по време на тази катастрофа", каза Маджалива, след като пристигна на летището в Букоба, където полетът трябваше да кацне от финансовата столица Дар ес Салам.

Регионалните власти и авиокомпанията по-рано съобщиха, че 26 оцелели от 43-мата души на борда на полет PW 494 са били откарани в болница в крайбрежния град в района на Кагера.

Не е ясно дали сред 19-те жертви са и спасители, които са се удавили. Изяснява се също така дали 48-местният самолет е превозвал повече хора на борда, отколкото беше разкрито по-рано, каза регионален служител.

"Продължаваме да разследваме, има вероятност двама души да не са били на борда, но да са загинали по време на спасителните операции", каза регионалният комисар на Кагера Алберт Чаламила.

Пътнически самолет се разби в езерото Виктория

Пътнически самолет се разби в езерото Виктория

Летателният апарат е паднал заради лоши метеоролигични условия

Припомняме, че първоначалните съобщения сочеха като причина лошите метеорологични условия. 

Precision Air, публично регистрирана компания, която е най-голямата частна авиокомпания в Танзания, каза, че е изпратила спасители на мястото.

"Екип, състоящ се от технически персонал на Precision Air и TAA (Летищната администрация на Танзания) също замина, за да се присъедини към спасителния екип и разследващите", се казва в изявление на авиокомпанията.