Почти 260 души са потърсили медицинска помощ заради последствията от наводненията в Оренбургска област. 14 души, включително 4 деца, са били приети в болница. Това заяви в четвъртък Алексей Кузнецов, помощник на руския министър на здравеопазването, цитиран от ТАСС.

"259 души са потърсили медицинска помощ във връзка с последствията от наводнението, от тях 14 са на стационарно лечение, останалите са получили амбулаторна помощ", каза той.

Той допълни, че в района в зоната на наводнението има 19 лечебни заведения, от които 164 пациенти са евакуирани.

"В региона са доставени допълнителни количества лекарства за профилактика на хепатит А и други инфекции, мобилните екипи и стационарните ваксинационни пунктове продължават да работят", каза Кузнецов.

Нивото на Урал в Оренбург продължава да се покачва

Нивото на Урал в Оренбург продължава да се покачва

Приближава жилищни сгради

По-рано ръководителят на руското министерство на здравеопазването Михаил Мурашко изслуша доклади от ръководителите на регионалните здравни власти на Оренбургска и Курганска области.

Припомняме, че пролетното наводнение в района на Оренбург тази година е най-тежкото в историята на наблюденията на страната.

Към сутринта на 11 април в района са наводнени близо 12 хиляди жилищни сгради и около 15 хиляди стопански имоти. Евакуирани са 7,8 хиляди души, включително над 2,1 хиляди деца. В Оренбургска област е обявено федерално извънредно положение.

Пикът на наводнението в Оренбург се очаква през следващите 24 часа.

Река Урал залива руски региони

Река Урал залива руски региони

Правят се ваксинации срещу хепатит А в наводнените райони

Заради наводненията в Орск може да бъде наводнена стационарната свръххоризонтна радиолокационна станция за далечни разстояния "Воронеж М", писа руският проект ВЧК-ОГПУ, като се позовава на свои източници. Според тях работата на станцията, разположена край село Кумак, вече е спряна.

Наводнения заплашват Курганска област в Южна Русия и излагат на риск живота на над 19 000 души.