Водовъртежите в река Мисисипи затрудняват работата на водолазите, които продължават работата по издирването на около 30 души, които се водят изчезнали след като вчера голям мост рухна в Минеаполис, щата Минесота, информира АФП.

Жертвите са поне четири.
Според властите те ще се увеличат, тъй като има десетки автомобили заклещени в реката.

До спускането на нощта нямаше открити тела.

От болниците твърдят, че поне 79 души са били приети за лечение.

След четиричасови усилени спасителни действия преди да падне нощта, официални власти заявиха, че е малко вероятно да бъдат открити други оцелели.

И докато семействата на изчезналите чакаха нервно новини за близките си, възникнаха въпроси за сигурността на моста, който според експерти има „структурни изменения", но преместването му не е спешно.

„Трябва да стигнем до дъното на тази история", заяви сенатор Ами Клобушар. „Мост в Америка не може да падна просто така".

Президентът Джордж Буш ще посети мястото на инцидента утре, а първата дама Лора Буш ще посети мястото днес като част от предвидената визита в Минеаполис.

Буш нарече инцидента „ужасяваща ситуация" и изпрати висши длъжностни лица в Минеаполис.

„Правителството трябва да помогне и ние енергично помагаме на хората там, както в осигуряването на спасителни действия, така и във възможно най-бързото възстановяването на моста", каза Буш пред репортери.

Министърът на транспорта Мери Питърс също каза, че ще бъдат осигурени 5 млн. долара, за да бъде разчистено мястото и да се улесни трафикът.

От Министерството на вътрешните работи заявиха, че няма никакви белези срутването на моста да е терористичен акт.