38 души са убити при двоен самоубийствен атентат в Багдад днес, съобщиха иракските власти. Ранените в иракската столица са 105. Това е втората такава атака в Багдад в последните три дни.

По-рано през деня АФП цитира д-р Абдел Гани ал Саади, шеф по здравеопазването в източната част на Багдад, който съобщи за "26 мъртви и 90 ранени". Жертвите обаче главоломно нараснаха.

Най-малко 8 души загинаха, а 10 бяха ранени при атентата в Ирак в събота. Предната самоубийствена атака беше с мишена контролно-пропускателен пункт, намиращ се на оживена улица.

Загинали и ранени при атентат в Ирак

Загинали и ранени при атентат в Ирак

Все още никой не е поел отговорност за атаката

"Двама атентатори се самовзривиха на площад "Тайяран" в централната част на Багдад", съобщи генерал Саад Маан, говорител на властите в Ирак. Площад "Тайяран" е оживен търговски център и място, където рано сутринта се струпват много работещи, чакайки началото на работния ден.

Службите вече са покрили района, а на място са много линейки. Към момента никой не е поел отговорност за атаката, но повечето такива атаки в Ирак са дело на ДАЕШ (Ислямска държава).